Saturday, October 01, 2005
Смртта на капетанот James T. Kirk во филмот Star Trek: Generations беше најужасното нешто можеа да го направат. Убивајќи еден од најзначајните ликови во целата Star Trek сага, Rick Berman и Brandon Braga станаа непријатели на Star Trek според голем број фанови во светот. Иако, веќе постои книга Star Trek: The Return каде што Kirk се враќа, Paramount никогаш не го пренесе неговото враќање на големото платно или малите екрани.

На интернет има голем број на сајтови, петиции и што уште не за враќањето на Kirk. Но, никој не превзема ништо. Изгледа сценаристите не сфаќаат што е James T. Kirk за Star Trek и фановите. William Shatner е веќе стар, и не се знае уште колку време му преостанува за да ја повтори улогата, и да го оживе ликот кој со години го глумеше - капетанот James T. Kirk. Јас, а верувам и поголемиот дел од фановите, не би сакале да видат друг глумец во улога на Kirk, освен William Shatner.

За биде уште полошо, Kirk во Star Trek: Generations умре на прилично глупав начин. Ако веќе мораше да умре некако, можеа да направат да е нешто поразлично од паѓање од мост доле на карпи! Kirk не заслужи смрт, а осбено не таква каква што беше прикажана во филмот!

William Shatner веќе изјави дека е заинтересиран за уште еднаш да го одигра James T. Kirk. Според тоа што може да се прочита на интернет, приказната во новиот Star Trek филм ќе биде сместена во 2010 година и со сосема нови актери. Ова е одлична можност да се оживее ликот на Kirk од две причини. Првата е тоа што голем број фанови ќе бидат задоволени, а втората е тоа што ќе гледаноста и популарноста на филмот ќе бидат големи. Незнам колку би поминал филм со таа приказна кој е планирана кај фановите.

Останува да чекаме и да видиме што ќе се одлучи. Сепак, James T. Kirk мора да продолжи да живее!

Види линк: Star Trek: The Original Series
 
автор: Бојан Николов @ 10/01/2005 03:28:00 PM |


0 Comments: