Thursday, October 20, 2005
Commander Charles Tucker III кој во серијата го има прекарот Trip (скратеница од зборот Triple кој значи дека Trip е третиот од неговата фамилија што го носи името Charles Tucker) е главниот инжинер во влесенскиот брод Enterprise (NX-01), и повремено ја зема истата функција и на вториот брод од NX класата наречен Columbia (четврта сезона).

Тој е трет по ред во синџирот на команда одма зад Captain Jonathan Archer и Sub-Commander T’Pol. Трип е многу способен инжинер, кој што често паѓа во сплетки со новите вонземјански раси што ги наоѓаат. Тој исто така се здоби со честа да биде првото машко што забременува (во епизодата Unexpected) и прв ја постигнува брзината од warp 5 кај NX класата.

Трип изобилува со шеги и смешни досетки и ги прави епизодите многу поинтересни, а особено со вулканката T’Pol која го смета како типичен нерационален човек. Подоцна тој ќе развие романса со T’Pol во третата сезона од серијата. Со нападот на расата Xindi на Земја Трип ја губи својата сестра и тогаш неговиот карактер преминува во друго ниво, во кое “живее” за да ја одмазди својата сестра. Со различни третмани и со Vulcan neuro-pressure неговата напнатост се менува (Т’Pol ја има главната улога од неговото опоравување). Кога со Xindi-те ќе се склучи мир и се ќе се врати по старо Трип ќе остане ни горе ни долу со неговата љубов кон T’Pol и за моја жал нивната романса ќе остане нерешена со завршувањето на серијата.

Во последната епизода These Are the Voyages..., Commander Tucker ќе го даде неговиот живот за неговиот Капетан и пријател со цел да можат да ја одржат конференцијата која значи започнувањето на новото подглавје од човечката историја т.е. потпишувањето на United Federation Of Planets. Connor Trinneer е актерот кој што перфектно го изглуми Trip Tucker.

Види линк: Star Trek: Enterprise
 
автор: Ј. Зинговски @ 10/20/2005 10:13:00 PM |


0 Comments: