Friday, October 28, 2005
Откако капетанот Picard е асимилиран од страна на Borg колективот во доцната 2366 година, станува Locutus of Borg.

Picard е асмилиран со едноставна цел - Borg расата од него да ги извлече сите информации за Федерацијата и целото негово знаење, кое би послужило при асимилирање на Земјата. Нормално, за да се направи подобра стратегија. Но, сепак колку што Borg го има знаењето на Picard, односно Locutus, толку и самиот Picard знае за случувањата во Borg колективот.

Иако, де-асимилиран, Picard е поврзан со нераскинлива умствена врска со колективот. Сетете се само на Star Trek: First Contact. Или пак на TNG епизодата"I, Borg" кога екипажот на Enterprise-D ќе најде Borg кој ќе го препознае Locutus.

Неговите информации во врска со Borg колективот, односно знаејќи ги слабите точки на Borg колективот, му помагаат во спречување обид за асимилација на Земјата во 2373.

Види линк: Borg расата
Види линк: Капетан Jean-Luc Picard
 
автор: Бојан Николов @ 10/28/2005 01:56:00 PM |


1 Comments:


At 6:43 PM, October 30, 2005, Anonymous Zlatko Rizovski

Isto taka borg kralicata sakase da se pari so Pikard.