Sunday, October 09, 2005
Ова е бродот од Star Trek: The Next Generation серијата, под команда на капетанот Jean-Luc Picard. Овој брод е еден моите омилени, затоа решив прв да добие технички информации на сајтов, иако скромни, сепак корисни. :)

U.S.S. Enterprise NCC-1701-D спаѓа во Galaxy класата на ѕвездени бродови. Вкупно на NCC-1701-D има 42 декови, и има носивост од 1014 патници/екипаж. Може да одржи warp 9.6 брзина цели 12 часа. Инаку стандардната warp брзина му е warp 6. На бродот вкупно има 4000 системи за напојување и 20 транспортери за телепортирање. Нормално, на бродот има и Холодек.

Воениот арсенал на NCC-1701-D се состои од 12 фејзерски редови, 3 торпедо фрлачи и додаток од 250 фотонски торпеда. И, секако моќен штит.

U.S.S. Enterprise NCC-1701-D е лансиран во 2364 година, а е уништен во 2371 година.

Види линк: Warp Drive
Види линк: Star Trek: The Next Generation
Види линк: Капетан Jean-Luc Picard

 
автор: Бојан Николов @ 10/09/2005 05:49:00 PM |


4 Comments:


At 4:51 PM, October 12, 2005, Anonymous Glisha

Interesno sajtche.

Kje mu bide li na nekoj od po upatenite da objasni datumite sto i kako znachat? "Captains log stardate 345601". Otsekogash me interesiralo no ne sum smeel da prasham. :)

Mozhe i kako posebna statija na blogov da go pishete kje go pratam blogov. :)

 

At 8:41 PM, October 12, 2005, Blogger Бобо Николов

Веќе има статија за датумите. Разгледај го блогот убаво. :)

 

At 3:44 PM, October 17, 2005, Anonymous Andon Davcev

Pozdravi do avtorot na sajtov.
Mi se dopagja epten. Imam samo zabeleska na nekoi termini. Kaj tahnickite podatoci stoi deka "Enterprajz" ima 40 "dekovi", tie so brodski jazik se vikaat palubi ili spratovi.
Zasega tolku, se citame...

 

At 3:46 PM, October 17, 2005, Blogger Andon

Pozdravi do avtorot na sajtov.
Mi se dopagja epten. Imam samo zabeleska na nekoi termini. Kaj tahnickite podatoci stoi deka "Enterprajz" ima 40 "dekovi", tie so brodski jazik se vikaat palubi ili spratovi.
Zasega tolku, se citame...