Wednesday, November 30, 2005
Сте го гледале ли Star Trek III: The Search For Spock? Го памти ли некој ритуалот во кој катрата на Spock ќе ја префрлуваат од телото на Dr.McCoy?

Ритуалот наречен fal-tor-pan и служи за соединувањето на Вулканската катра со телото. Ритуалот е мошне опасен, како за носителот на катрата, така и за тој во чие што тело треба да се врати. Речиси и никогаш не е изведен, освен во легендарниот случај со Spock.

Види линк: За Вулканците
 
автор: Бојан Николов @ 11/30/2005 07:55:00 PM |


0 Comments: