Wednesday, January 11, 2006
Деновиве се прошири новост која ги изненади Стар Трек фановите. Paramount го бара Patrick Stewart да ја повтори улогата на капетанот Jean-Luc Picard во новиот Star Trek долгометражен филм. Со оваа до некаде паѓаат во вода гласините дека новиот филм ќе биде приквел. Тука Paramount ќе мора да се потруди да го вметне андроидот Data кој загина во последниот филм, Star Trek: Nemesis. Останува да чекаме и да ги следиме новостите.
 
автор: Бојан Николов @ 1/11/2006 11:59:00 AM |


5 Comments:


At 11:46 PM, January 12, 2006, Anonymous Janeway

Bi bilo interesno da se vidi pak Picard! A, kako si pominavte na predavanjeto ne napishavte nishto okolu toa?/za tie shto ne bea prisutni/

 

At 1:35 AM, January 13, 2006, Blogger З. Андоновски

Предавањето помина ОК како за првпат. Имаше луѓе доволно, и јас барем бев задоволен. Можевме и малку подобро (заборавив да кажам некои работи што ќе беа интересни и ми текнаа кога се враќав накај дома :)), но сепак сум задоволен.

Инаку, во однос на тоа дека нема да биде приквел, може ќе има некои времепатувачки фекалии и сепак ќе биде приквел. Ама со Пикард. Хмм...

 

At 9:31 AM, January 18, 2006, Blogger .аНТИ

Абе сте го глеале ли Немезис? Дата погина ама имаат нов дата - B4, нели Џорди му направи измени и му ја префрли меморијата на Дата. Иако не бил толку добро развиен позитронски развиен ко Дата, со мали измени ќе е речиси ист.

 

At 2:15 AM, January 19, 2006, Blogger Бобо Николов

.анти, ама работата е што Brent Spiner веќе не е заинтересиран за улогата на андроид кој не старее. :)

У "Nemesis" требало да умре или Пикард или Дејта. Такво било усрано сценариото. Spiner се одлучил да умре неговиот лик, односно Дејта пошто нели, веќе е престар. :)

 

At 2:28 PM, February 10, 2006, Blogger Rogi

Еј дечки кога се планира пак да има предавање?

Ептен ми е криво сто не мозжев да дојдам на ова што помина.

Поздрав