Tuesday, January 24, 2006
TrekUnited е организација која е основана во фебруари 2005, со цел да го спаси укинувањето на Star Trek: Enterprise. Се праќаа писма, се вртеа телефони...можеби безуспешно, но сепак се случи нешто кое уште повеќе ги обедини фановите и ги подзамисли Paramount.

Но, за тоа - другпат. Сакав нешто друго да кажам. Под TrekUnited, работи и интернет форум, кој што е можеби најголемиот Star Trek форум во светот - http://www.trekfansunited.com

Според членовите, и главните фаци таму, јас сум првиот и (сега за сега) единствен член од Македонија. Додека ние немаме наши луѓе таму, повеќето земји (меѓу кои и нашите соседи) имаат свои под-форуми на Trek Fans United. Конечно треба да го смениме тоа. Ги повикувам сите фанови да се зачленат на TFU и да ја основаме и Македонската Флота. :)
Ако се соберат доволно членови (кои ќе бидат активни на форумите на TFU), ќе станеме официјално дел од Trek Fans United.

Колку за информација, дечките од Trek Fans United се оние кои ја почнаа Enterprise петицијата.
 
автор: Бојан Николов @ 1/24/2006 12:00:00 AM |