Tuesday, July 18, 2006
Грал е Теларитски амбасадор. За време на конфликтот помеѓу Андоријанците и Теларите, учествува во многу напади врз Андоријанците.

Во ноември 2154 година ја предводи Теларитската делегација на планетоидот Бабел. Делегацијата патува на бродот Enterprise NX-01, под команда на капетан Арчер. За време на патувањето Грал цело време се жали за престојот на бродот, како што можеме да видиме во епизодата "Babel One" (Star Trek: Enterprise).

Уште повеќе е незадоволен кога Enteprise NX-01, ќе спаси преживеани Андоријанци од нападот на бродот Kumari. Еден од преживеаните е и Андоријанецот Шран.

Но, сепак, и Шран, и Грал се дел од основачите на Обединетата Федерација на Планети. Грал е претставникот на Теларитите.

Види линк: Star Trek политика #2
 
автор: Бојан Николов @ 7/18/2006 05:53:00 PM |


2 Comments:


At 11:51 PM, July 18, 2006, Anonymous Anonymous

Zasto go ima istiot post na 2 pati?!

 

At 1:20 AM, July 19, 2006, Blogger Бобо Николов

По грешка. Го нема веќе. :)