Sunday, August 05, 2007
Во изминативе триесетина години, биле во план неколку Стар Трек проекти, односно филмови и серии кои никогаш не успеале да ја видат светлината на денот. Покрај пропаднатите планови за уште понекоја сезона на TOS и ENT, еве што друго било во план:

Star Trek: Planet of the Titans (1976-1977)
Ова требало да биде првиот долгометражен филм, со приказна која ги инволвирала Клингонците. Подоцна, плановите за филмот се преточуваат во идејата за
Star Trek: Phase II, што подоцна станува Star Trek: The Motion Picture.

Star Trek: The First Adventure (1989)
Според насловот, лесно е да се открие дека станува збор за што станува збор. Да, филмов требало да ги прикаже младите денови на капетанот Кирк, заминувањето на Академијата и среќавањето со Спок. Зар не ви звучи ова како муабетите што се шират за новиот Стар Трек филм?

Star Trek: IMAX (1997)
IMAX 3D филм, полн со ефекти и со времетрање од 40 минути. Покрај буџетот од 10 милиони долари, овој проект е откажан.

Star Trek: The Beginning (2005)
Е, за ова спомнавме и на МакТрек уште поодамна. Приказната требаше да биде сместена во 2010 година. Ви текнува? После го баталија тоа и се префрлија на она што би требало да биде единаесетиот Стар Трек долгометражен филм.

Продолжение на Nemesis
Бил планиран уште еден филм со екипажот од TNG, но поради слабиот финанскиски успех на Nemesis, и овој проект е откажан.

Star Trek: Phase II
За ова пишувавме пред две години. Клик тука.

Анимиран TOS/TNG кросоувер (1990)
Мене ми звучи прилично интересно, но не им звучело така и на луѓето од телевизиите на коишто им била понудена оваа идеја.

Star Trek: The Lions of the Night (2003)
Првиот 3D CGI анимиран Стар Трек филм, со капетанот Сулу и Enterprise-B.

 
автор: Бојан Николов @ 8/05/2007 11:06:00 PM |


3 Comments:


At 12:46 AM, August 06, 2007, Anonymous freestyle

Star Trek: The Beginning (2005)
де нешто повеќе за овој филм, мене не ми текнуе, а Немезис според мене не беше најдобар од игарните на ТНГ

 

At 2:03 PM, August 06, 2007, Anonymous freestyle

Со мало закаснување.
Happy birthday to you
happy birthday dear MakTrek
Happy birthday to you

 

At 11:09 AM, August 07, 2007, Anonymous bako

bravo maktrek!bar nekoj pravi nesto!