Tuesday, August 21, 2007

Гери Реин решил своето уживање во Стар Трек да го зголеми, со тоа што си изградил домашно кино. Неговото кино е комплетно инспирирано од Стар Трек, што повеќе делува како вселенски брод, отколку како кино.

Од чистењето на подрумот каде што е сместено киното, до комплетното завршување му биле потребни две години и 15.000$. Киното е опремено со Sony LCD проектор, 7.1 сараунд, ДВД плеер и колекција на Стар Трек ДВД-ја.

Гери, за ова негово дело има добиено и награда.

За повеќе слики и информации за Стар Трек киното, кликнете тука.
 
автор: Бојан Николов @ 8/21/2007 06:03:00 PM |


5 Comments:


At 9:15 PM, August 23, 2007, Anonymous anonimna

WOW,bas interesno!Jas otsekogas sum sakala da si imam soba uredena vo stilot na "Stra trek".Dobra ideja,kako mu teknalo!

 

At 1:11 AM, August 24, 2007, Blogger Rolulan

a be na site ni teknalo ama koj ima pari ovde da napravi takva rabota

 

At 4:23 AM, August 24, 2007, Blogger Neno

ондак еве еден предлог:
сакате да ја ограбиме комерцијална?
:D

 

At 3:24 PM, August 26, 2007, Blogger Gordan

Ova definitivno ne e skapo a e mnogu cool. Ako napravi nekoj vakvo neshto, neka kazhe :) I like it

 

At 6:19 PM, August 26, 2007, Blogger Верверичката

Да имаше ептен голема база на љубители на Стар Трек, можно ќе беше (и е можно донекаде) да се направи мини-кино со ваков излгед уз помочи самоуправљења :-). Има и други вакви моменти во светов, читав пред некој месец дека некој тип од Германија некаде си направил цела дневна и кујна во таков стил, ама на крај банкротирал :-).