Saturday, August 09, 2008
Станува збор аудио верзија на книгата за враќањето на капетанот Кирк, напишана и читана од Вилијам Шетнер. Книгата е оргинално издадена во 1996 година и е една од најмаркантните Star Trek книги кои досега биле објавени. Имено, The Return ги следи настаните што се случуваат во филмот Star Trek: Generations, по смртта на Кирк и нешто пред настаните во Star Trek: First Contact.

Интересно е да се спомне дека Шетнер имал идеја враќањето на Кирк да биде вметнато во следниот Star Trek филм по Generations, но продуцентите сепак одлучиле да продолжат со филм кој ќе го содржи само екипажот на капетанот Пикард.

Аудио верзијата трае околу два и пол часа и на овој линк може да се превземе во mp3 формат. Постои и втор дел наречен Avenger, но за тоа во некоја друга прилика.
 
автор: Бојан Николов @ 8/09/2008 08:07:00 PM |


2 Comments:


At 1:02 PM, August 10, 2008, Anonymous Anonymous

fala