Tuesday, September 23, 2008
Trek Nation е нов документарец, чиј автор е Род Роденбери, син на легендарниот Џин Роденбери, творецот на Star Trek. Во документарецот ќе можеме да видиме повеќе за животот и идеите на Џин Роденбери, како и за влијанието на Star Trek во изминативе четириесетина години. Од тоа што може да се види од трејлерот (а, има доволно), убеден сум дека не очекува одличен документарец. Ќе има и постари интервјуа од Џин Роденбери, како и со членови од екипата што има работено на петте Star Trek серијали.

Сеуште нема дата на излегување, но се очекува да излезе некаде во 2009. На официјалниот сајт може да се погледне и новиот трејлер.

За крај, препорачувам два фасцинатни документарци посветени на фановите на Star Trek, Trekkies и Trekkies 2.

П.С. Периодов бев малку зафатен, се надевам од утре ќе продолжам со кратките рецензии на Star Trek епизоди.
 
автор: Бојан Николов @ 9/23/2008 09:31:00 PM |


0 Comments: