Wednesday, January 14, 2009
Почина Кан. Актерот починал во својот дом, на 88 годишна возраст, а како причина е наведена природна смрт. Се прослави по улогата на Кан, прво во епизодата "Space Seed", а потоа и во филмот Star Trek II: The Wrath of Khan, кој според многумина е најдобриот филм од серијалот.

Монталбан е исто така познат по улогите во Naked Gun, Spy Kids, Family Guy и серијата Fantasy Island.

Нека почива во мир.
 
автор: Бојан Николов @ 1/14/2009 11:58:00 PM |


0 Comments: