Monday, March 30, 2009
Family Guy, откако успеаа да ја направат најдобрата пародија на Star Wars, ја собраа и целата актерска екипа на Star Trek: The Next Generation. Стуи, откако на Star Trek конвенција нема да успее да ги праша актерите ниту едно прашање, решава да изгради транспортер, да ги киднапира и да ги принуди да поминат некое време со него.

Гласовите на The Next Generation поставата ги позајмуваат оргиналните актери и ова е нивното прво собирање за телевизиски/филмски проект после многу години.

Покрај тоа што епизодава се врти околу Стуи и посадата на Ентерпрајз, упатува и остра критика до религијата и религиозните сфаќања во Америка, а и во светот. Одлична епизода, веројатно најдобрата оваа сезона, покрај "I Dream of Jesus". "Not All Dogs Go To Heaven" беше прикажана синоќа и веќе може да се најде по warez мрежата.

Наскоро излегува и пародијата на The Empire Strikes Back, а се збори дека ќе има и пародија на The Wrath of Khan.
 
автор: Бојан Николов @ 3/30/2009 05:32:00 PM |


0 Comments: